Menu

K žene patria aj tradičné šperky

0 Comment


Krása ženy je tradične spojovaná nielen s krásnym telom, tvárou, vlasmi, ale aj s oblečením, obuvou a doplnkami, medzi ktoré už tradične patria aj šperky.
Práve tie podtrhujú a ešte viac zvýrazňujú krásu a dokonalosť a sú vhodné na každú príležitosť. Neexistuje snáď deň, aby si žena nevzala aspoň jeden zo svojich obľúbených šperkov. Niektoré dokonca nosia neustále a k takým šperkom patria aj strieborne retiazky.
Môžu byť v podobe jemných a tenkých prevedení s drobným príveskom, ale tiež výrazné, luxusné a extravagantné, ktoré sa hodia na slávnostné i prísne formálne akcie.

náhrdelník

Na krku tento šperk nechýba ani v pracovnom nasadení, pretože práve doplnky vzbudzujú dobrý dojem a pôsobia príjemne v každom okamihu.
Strieborne retiazkyvšak nie sú tradičnou okrasou len žien, ale nosia ich aj muži.V prevedení, ktoré sa viac hodí pre pánske pokolenie, ale rovnako príjemné a vzbudzujúce pozornosť v dobrom slova zmysle.

Aj páni si potrpia na pekné doplnky a tento druh šperku im náramne pristane a dokáže zvýrazniť aj ich mužnosť. Naopak žien tento druh šperku zase zvýrazňuje ženskú krásu a jemnosť.

Ženy si okrem rôzneho prevedenia môžu vyberať aj rôzne dĺžky. I dĺžka má práve dosť veľký význam na krku ženy a dokáže dokonca opticky zúžiť postavu tých žien, ktoré nie sú príliš vysoké či štíhle. Zo všetkého sa dá spraviť prednosť a tak i krásnym šperkom sa nechajú zakryť nedostatky a naopak zvýrazniť krása, ktorá sa skrýva v každej žene.

řetízek

Okrem šperkov na bežné denné nosenie môže vaša šperkovnica obsahovať aj kúsky na rôzne spoločenské príležitosti a významné udalosti. Sú obvykle výraznejšie a kombinované náušnicami či náramkami a prsteňmi a zdôrazňujú slávnostný štýl.

Okrem estetického designu je dôležitá tiež kvalita a pravosť materiálu, pretože často sa jedná o napodobeniny, ktoré sú z úplne iných materiálov, než je pravé striebro či zlato.